Å komme i gang med tamponger

Vurderer du å bytte fra bind til tampong, men er usikker på om det er noe for deg?

Da har du flaks. Vi har nemlig alle svarene du trenger for å gjøre en informert beslutning.

Det finnes to typer tamponger. Én som du setter inn med fingeren, og én som har en applikator for å hjelpe deg med å sette den inn. Uansett hvilken du bruker – når du har fått tampongen på plass kan du nesten glemme at den er der. Det er ingen synlige tegn på at du har mensen heller, fordi blodet absorberes før det forlater kroppen din.

Du vil kanskje foretrekke tampong uten applikator hvis diskresjon er viktig for deg. Det er fordi den er så liten at du enkelt kan legge en i lommen på vei til toalettet. I tillegg er pakken liten og kompakt, og den tar nesten ikke opp noe plass i vesken din.

Å komme i gang med tamponger

Tamponger er veldig praktiske å bruke hvis du er aktiv eller trener, fordi de holder seg på plass uansett hvor mye du beveger deg. Du liker kanskje ikke å bruke tettsittende sportsklær hvis du bruker bind, men det er ikke et problem med tamponger. De er også perfekte å bruke når du svømmer, siden du ikke trenger å bekymre deg for at blodet skal lekke ut i badedrakten din.

Tamponger passer imidlertid ikke for alle. Noen kvinner synes det er vanskelig å sette dem inn. Og det anbefales ikke å bruke dem over natten (med mindre du setter på en vekkerklokke), siden det å bruke samme tampong i mer enn åtte timer kan føre til infeksjon. Det er et svært personlig valg, så test dem ut og se om denne formen for beskyttelse passer for deg.

Libresse-tamponger har en twist-emballasje som er enkel å ta av, og den avrundede tuppen og det smale designet gjør dem enkle å sette inn. De er også laget av superabsorberende fibre og bølgende kanaler som leder blodet inn i tampongen og holder det der. Det betyr at de er svært pålitelige når det kommer til å beskytte klærne mot frustrerende lekkasjer. Når Libresse-tampongen er satt inn vil den ikke flytte på seg, så du kan fortsette dagen din uten å bekymre deg.

Libresse Discreet tampongutvalg kommer i tre forskjellige størrelser: mini for svært lett blødning, normal for normal blødning og super for ekstra kraftig blødning. Det er viktig å bruke tampongen med lavest absorberingsevne for din mengde blødning, hvis ikke kan du risikere å få en svært sjelden, men farlig tilstand kalt toksisk sjokksyndrom [sett inn lenke].

Noen tamponger kommer med egne applikatorer i papp eller plast, men Libresse produserer kun tamponger uten applikator. Dette betyr mindre avfall og emballasje, og det er snillere mot miljøet. Det betyr også at emballasjen opptar mindre plass i vesken din. Og ikke bekymre deg, du vil raskt lære hvordan du bruker tamponger uten applikator. Bare husk å alltid vaske hendene nøye før og etter.

For mer informasjon om tamponger, se siden vår for ofte stilte spørsmål.

Fortsett å lære deg mer

Utforsk mer