Et bilde av fotballproff Magdalena Eriksson som gir sine beste tips for å snakke om menstruasjon i idretten og hvordan menstruasjonssyklusen påvirker kvinner.

Bruk trening som hjelp gjennom hele menssyklusen!

Visste du at menssyklusen består av fire ulike faser? Først selve mensfasen. Etter den kommer det en fase der kroppen forbereder seg til eggløsning (follikulærfasen). Så kommer eggløsningsfasen, og til slutt den slitsomme PMS-fasen (lutealfasen). I de ulike fasene synker og stiger hormonnivåene i kroppen, og det kan påvirke hvordan du føler deg. Og dette høres kanskje merkelig ut, men trening kan faktisk hjelpe på humøret når du føler deg pyton!

Magdalena Eriksson er vår Libresse-ambassadør og en profesjonell svensk fotballspiller som spiller for det svenske kvinnelandslaget og Bayern München. Bla nedover for å lese hennes tips om hvordan du kan trene for å føle deg bra under menstruasjonssyklusen!

Bilde av fotballproff Magdalena Eriksson som snakker om menstruasjon og pubertet med et jentelag.

Våg å snakke om mensen på laget!

Kanskje trener du et lag eller spiller du på et lag der det er på tide å snakke om menssyklusen? Uansett er det viktig å bryte tabuet og snakke om hvordan menssyklusen påvirker oss. Dette er de beste tipsene til den svenske fotballproffen Magdalena Eriksson:

  • Sett deg inn i menssyklusens fire faser, og del kunnskapen med andre.
  • Hvis du er leder, bør du skape et åpent klima der dere diskuterer menssyklusen.
  • Oppfordre til åpenhet i laget, vinnere bryter tabuer! Jo bedre man føler seg, jo mer orker man, og jo bedre går det for laget. Snakk om vinn-vinn-situasjon!

En bok om pubertet, mens og følelsesstormer

Til alle som vil lære mer om hva som skjer i tenåringskroppen, og hvorfor det skjer, har vi samlet de aller vanligste spørsmålene i en bok. Der kan du lese om menssyklusen, få tips til ulike typer beskyttelse og lære litt om hvilke tanker og følelser som er vanlige i puberteten. Vi håper det kan gjøre det enklere å forstå og støtte tenåringen – enten du er forelder, lærer eller trener!

Et par artikler om kroppen din