Global V Taboo Tracker – overskrift

GVTT-rapporten

Libresse Global V Taboo Tracker er et pågående prosjekt der fokus ligger på å få en bedre forståelse av tabuene som omgir livmoren, mensen og vulva. Kunnskap er grunnlaget for all form for forandring.

Grunner til at det er viktig å snakke om tabuene

Før vi kan bryte tabuene må vi forstå dem. Vi må vite hvor langt vi har kommet og hva som gjenstår å måtte gjøres. GVTT bidrar til å kartlegge globale tabuer omkring den V-formede sonen, hvordan disse tabuene skiller seg mellom menn og kvinner, og hvilke utfordringer og muligheter vi har i arbeidet for å bryte tabuene.

Vår første GVTT-rapport identifiserte flere temaer, inkludert smerte, nytelse, morskap, aldring og overgangsalderen

42%
42 % av alle kvinner mener at når en kvinne kommer i overgangsalderen ses hun på som gammel
47%
Nesten halvparten av alle menn og kvinner synes at samleie i forbindelse med mensen er frastøtende
1 av 6
1 av 6 mener at kvinner ikke bør klage over smerter de kjenner i forbindelse med mensen
1. Truser med synlig utflod som vises Bildetekst: 1/3 av menn og kvinner synes at utflod er frastøtende. 2. Bind fra Libresse halvveis farget rød. Bildetekst: nesten halvparten av alle kvinner har aldri snakket om mensen eller sine intime kroppsdeler med partneren sin. 3. Håndtegnet kvinne som holder opp 42 %. Bildetekst: 42 % av alle kvinner mener at når en kvinne kommer inn i overgangsalderen anses hun som gammel.

Les GVTT-rapporten her.  


Hvis du går gjennom noen av de opplevelsene som GVTT-rapporten berører, enten du har opplevd skam i forbindelse med mensen, fordommer om overgangsalderen, press på å skaffe deg barn, mangel på samtale om kvinners nytelse, om noen har avfeid dine menssmerter eller om du er blitt påvirket på annet vis, så vil vi veldig gjerne høre hva du har å fortelle. Gå til vårt arkivprosjekt #wombstories for å dele din historie.