En kvinne som svømmer når hun har mensen

Så klart kan man ta seg et bad selv om man har mensen! Det enkleste er å bade med tampong. Dette bør du passe på når du legger på svøm.

Det går faktisk kjempebra å bade med mensen. Hvis du blør mye, skal bade i basseng og er redd for badetøyet, bør du bruke tampong eller menskopp – det er ikke så gøy å få flekker i bikinien.

Tips til bading med tampong

Ok, du har mensen, men har veldig lyst til å bade. Kan man bade med tampong, og hva er det viktig å huske på da? En ting er at tampongen også absorberer vann, slik at litt av basseng- eller sjøvannet vil suges inn i tampongen – enten du vil det eller ikke. Det finnes bakterier i badevann – så når du er ferdig med å bade er det smart å bytte tampongen. Finn et toalett, skift til en ny tampong og kast den brukte i papirkurven etter du har rullet den inn i litt toalettpapir. Er du ute i naturen, må du finne et annet sted å skifte. Husk å ta med deg den brukte tampongen hjem – ikke legg igjen søppel der det ikke hører hjemme! 

Det er også en annen grunn til at det er smart å bytte tampong etter du har badet. Siden den har sugd til seg litt vann, kan den kanskje ikke suge opp alt mensblodet. Blør du mye kan det bety at du kan blø gjennom.

Bade uten tampong

Har du lyst til å legge på svøm, men vil ikke bade med tampong? Du kan selvfølgelig bade når du har mensen uten å bruke beskyttelse. Er du ute i naturen er det bare å bade i vei, men husk at du kan få flekker i badetøyet. Vil du bade i basseng, må du tenke på hvor mye du blør. Unngå å bade når du blør mest. Har du svømming i kroppsøvingen på skolen, så si til læreren at du må stå over svømmetimen. Er du på slutten av mensen og blør veldig lite, kan du bade uten beskyttelse. Husk at du er mer mottakelig for infeksjoner når du har mensen.
Husk å vask deg godt etterpå!

Svømming under mensen – myte eller fakta?

Vannet
Myte 1: Mensen stopper når du er i vannet.

Sannhet: Niks. Blodet renner kanskje ikke ut av skjeden på grunn av mottrykket i bassengvannet, men det stopper ikke opp.

vektøkning
Myte 2: Du vil farge bassenget rødt.

Sannhet: Igjen, nei. En tampong vil absorbere blodet, så det blir ingen rød ‘hale’ som svømmer etter deg.

Hai
Myte 3: Haier vil angripe deg når du har mensen.

Sannhet: I motsetning til det mange tror, vil ikke haier lukte blodet ditt og tenke at du er dagens middag.

kramper
Myte 4: Svømming vil gjøre menssmertene mine verre.

Sannhet: Helt klart feil. Lett trening, som svømming, kan faktisk bidra til å gjøre menssmertene mindre.

[Referanser]

Fortsett å lære deg mer