Kvinne som sover bedre under menstruasjonen takket være Libresse sine tips mot menstruasjonssmerter.

Fem tips for å sove bedre når du har mensen

Er du en av oss som sover dårligere før eller under mensen? 6 av 10 kvinner sier at de synes det er vanskeligere å sove under mensen, og den største årsaken er menstruasjonssmerter.

Menstruasjonssmerter, lekkasjebekymringer og nattesvette – dette er bare noe av det som holder oss våkne når alle andre ser ut til å sove godt. Å ha mensen påvirker oss ikke bare når vi er våkne, men følger oss ofte til sengs også. Den kan ikke settes på pause om natten, men det er et par ting du kan gjøre for å få litt bedre søvn når du har mensen, og ikke får sove på grunn av menstruasjonssmerter.

1. Mosjoner mer
Å bevege seg gir generelt både bedre søvnkvalitet og gjør at det tar kortere tid å sovne. Trening kan også lindre menstruasjonssmerter, da det har en avslappende virkning på livmoren. Så litt ekstra trening øker sjansen for en god natts søvn, og sørger for at vi ikke har noen problemer med å sove selv om vi har mensen.

2. Lag en soverutine
En god måte å forbedre søvnen i løpet av mensen, er faktisk å ha faste leggetider. Kroppen tilpasser seg nemlig ganske raskt og kommer lettere til ro når klokken nærmer seg leggetid. Så under mensen: lag deg en soverutine og prøv å følge den.

3. Si farvel til skjermen
Vanskelig å sove? La telefonen ligge i et annet rom enn soverommet, eller slå den av og legg den et stykke fra sengen. Å unngå å se på skjermer før du kryper under dynen hjelper hjernen til å forstå at det er på tide å roe ned for natten.

4. Finn riktig beskyttelse
Å finne et bind som føles både behagelig og trygg mot lekkasje er løsningen for å kunne slappe av og sove godt. Prøv deg frem for å se hva som fungerer for deg og merk deg forskjellen.

5. Sov i fosterstilling
Hvis du har menstruasjonssmerter, kan noe så enkelt som sovestillingen utgjøre en stor forskjell. I fosterstilling reduseres trykket på tarmen og magemuskulaturen, noe som kan lindre smertene. Å legge en varmepute på magen er også fint – det får nemlig musklene og kroppen til å slappe av.

Mensen er tross alt ganske personlig, hvordan den oppleves er forskjellig fra person til person, på samme måte som problemene den kan gi. Å føle at du kan snakke om det med andre, fortelle hvordan du opplever det og kanskje dele løsninger på problemene som mensen kan gi, er også noe som kan hjelpe. Om ikke annet kan det føles godt å vite at du ikke er like alene som du føler deg, når du ligger våken klokken tre om natten og lengter etter å få sove.

Les mer om de nye bindene våre her:

Nye Libresse Cour-V

Vår beste passform noensinne. Et bind som følger kroppen og menstruasjonen din.

10 kr cashback

Nå kan du kjøpe Libresse-bind i butikk og få penger tilbake med Rabble-appen.