Vi må snakke mer om mensen!

Det er 2022 og vi skammer oss fortsatt over blodflekker på buksene. Vi gjemmer bort truser med blodflekker nederst i skittentøyet. Vi tør ikke å spørre etter en tampong når andre hører på. Vi bruker for store t-skjorter for å skjule de små hvite vingene. Vi er redde for at tampongtråden skal synes på stranden. Vi takker nei til sex når vi egentlig vil. Vi hvisker, sniker oss rundt og skammer oss. Fordi vi har mensen. Det mest naturlige som finnes.

Det føles ikke riktig!

Det må forandres! Hos Libresse snakker vi om mensen hele dagen og vil avdramatisere blodet, normalisere mensen og bryte tabuet – uansett hvordan det ser ut!

Vi trenger din hjelp, dine ord for å gi mensen en plass i hverdagen. For å kunne snakke om det. Om det som plager oss, det som er vanskelig, tullete og kanskje til og med morsomt. Vi skal kunne prate åpent, og ærlig.

Loud & Proud! Period.

* Kilde: SIFO, Essity juni 2021

Vi kan ikke nekte at mensen holder oss tilbake. I vår undersøkelse svarte nesten halvparten at de har vondt når de har mensen, og omtrent like mange har takket nei til noe de ville gjøre – av den enkle grunnen at de hadde mensen. Ting som menssmerter, manglende lyst eller humørsvingninger begrenser oss, og setter opp usynlige murer.