Published on 11/01/2017

Hvis du allerede bruker emojier for å kommunisere med vennene dine, forstår du sikkert hvorfor verden trenger femojier. Emojier som relaterer spesifikt til kvinner og lar dem dele følelser, er ganske så viktig hvis du tenker over det. Og allikevel finnes det ingen emojier spesifikt om mensen på det offisielle Unicode emojitastaturet – selv om alle kvinner har mensen hver måned frem til de er rundt 50 år.

Det er derfor Libresse har opprettet en kampanje for å gjøre Unicode-tastaturet mer inkluderende og kvinnevennlig via våre rosa emojier eller femojier. Kampanjen vår, som har hatt masse mediedekning, inkluderer en Change.org-kampanje for å få seks femojier inkludert i Unicodes neste tastaturoppdatering, og en app som lar brukere dele femojiene. Så langt har kampanjen fått mer enn 37 000 underskrifter.

Det kan være vanskelig å snakke om mensen. Det burde imidlertid ikke være det, spesielt hvis du tenker over at en kvinne menstruerer gjennomsnittlig 450 ganger i løpet av livet. Å kunne kommunisere om denne delte opplevelsen er viktig, og vi føler at stigmaet som følger disse samtalene ville bli redusert hvis det fantes emojier som kunne hjelpe kvinner med å diskutere mensen på en morsom måte, rett på sak.

Ifølge forskning innrømmer 80 prosent av unge i alderen 16–25 år at de synes det er enklere å uttrykke seg gjennom emojier [1]. Med denne statistikken i minne, er det ikke vanskelig å forstå at det hadde vært en god idé å legge til emojier for mensen på det offisielle emojitastaturet.

Utvalget av femojier som vi har designet er ikoner for ‘oppblåst’, ‘menssmerter’, ‘bind’, ‘mensen’, ‘PMS’ og ‘flekkete’. Med andre ord alt du trenger for å kommunisere det du går gjennom. Ingen grunn til å hviske eller snakke i koder lenger – femojier lar deg være åpen og ærlig om en naturlig kroppsprosess, og gjøre det med litt humor.

Appen som inkluderer våre femojier er enkel å installere og er tilgjengelig for både iOS- og Android-tastaturer. Klikk her for å se selv. Spre budskapet med ‘del’-knappen, så kan du og vennene dine snart være åpne om mensen på den enkleste måten. Vi ser frem til dagen da femojier blir en del av vårt universelle språk av emojier.

For å underskrive Libresses Femoji-kampanje, gå til www.change.org/p/femojis-uk

http://www.prnewswire.co.uk/news-releases/durex-launches-campaign-to-create-the-first-official-safe-sex-emoji-551328591.html

App insuta landscape