Cleaning the oceans

Hold Norge Rent med Libresse

Bind, tamponger, truseinnlegg og intimservietter skal alltid i søppeldunken – aldri i toalettet.

 

6 av 10 personer er usikre på hva som kan kastes i do. Det viser tall fra kunnskapsinnhentingen som Hold Norge Rent gjorde i vår.  Gjennom kunnskapsinnhenting for renseanlegg har man nå for første gang fått tall på hva som havner i do av sanitærprodukter i Norge. 5,4 % av de tingene som ble funnet der var tamponger og bind, mens 2 % av funnene var bind- og tampongemballasje.

Det er bakgrunnen for at Libresse ønsker å rette fokus på riktig avfallshåndtering sammen med Hold Norge Rent i forbindelse med deres Dovett-kampanje. Det er viktig at vi sammen tar vare på miljøet og planeten vår, og at alle bidrar med både små og store tiltak i hverdagen.

Hovedgrunnen til at folk bruker toalettet som søppelbøtte er at det oppleves som den enkleste løsningen der og da. Enten fordi det mangler søppelbøtte eller fordi man har noe som oppleves som ekkelt man vil kvitte seg med (vi må fortsette jobben med å bryte tabuer rundt mensen!). Et enkelt grep er derfor å alltid ha en søppeldunk tilgjengelig på badet, det minimerer risikoen for at uønskede elementer kastes i toalettet og havner på avveie, for eksempel i havet.

Så bli med å holde havet og naturen søppelfritt, kast alltid intimproduktene dine i søpla <3

 

Les mer om arbeidet til Hold Norge Rent her