Mellomblødninger

Overrasket av noen dråper blod i trusen? Ikke få panikk - mellomblødninger kan skyldes mange ting og er sjeldent noe farlig, men bør alltid sjekkes.

Selvfølgelig er det mindre gøy med blodflekker, eller blodblandede utflod i trusen, spesielt hvis mensen pleier å være regelmessig. Men, noen ganger skjer det. Og hvis det skjer, er det ingenting å stresse over, men hvis det fortsetter, burde man være på den sikre siden og sjekke det opp med en jordmor, lege eller gynokolog.

Tilbake til selve mellomblødningen. Vi sa det kan skyldes mange forskjellige ting, så nå vil du selvfølgelig få vite hvilke. 

Hvilket truseinnlegg passer deg? Ta testen vår!

5 raske spørsmål, og du vil finne ut hvilket ditt ultimate truseinnlegg er.

Hvorfor oppstår mellomblødninger?

Det finnes en rekke grunner til at det dukker opp blod i trusen, selv om det ikke er mensen. De vanligste er:

- At man har eggløsning.

- Hormonsvingninger.

- Implantering, det vil si når egget griper tak og holder seg fast i livmorslimhinnen.

- Tidlig graviditet, når egget fester seg og det skjer mye nytt.

- At du starter med, eller bytter prevensjon.

- Når man ikke tar p-pillen når man skal ta den.

- En infeksjon i skjeden, som for eksempel klamydia.

- Celleforandring, så gå til kontrollene. En celleforandring betyr ikke nødvendigvis kreft, men hvis man ikke kontrollerer eller fjernes, kan det utvikle seg til det.

- At man nettopp har fått mensen, og det ikke har blitt regelmessig enda.

- At man er på vei til overgangsalderen.

Hva kan jeg gjøre med mellomblødninger?

Okei, nå vet vi hvorfor, men hva kan man gjøre med det? Det avhenger selvfølgelig litt av årsaken. Hvis det er en hormonell endring, eller eggløsning, er det vanligvis bare å vente. Når du har sjekket opp i situasjonen (for det ble vi enige om at du skulle), vil jordmor eller legen fortelle deg om det er noe annet som trengs for å få det i orden.

Men du vil kanskje ikke måtte gå rundt og tenke på når det kan dukke opp litt blod i trusa? La oss fortelle deg om våre truseinnlegg Extra Protection, perfekt for mellomblødninger, da den kan ta seg av det meste underlivet har å by på. Og, beskytter trusene mot kjedelige flekker.

Så er det viktig å holde seg ren, å vaske vulva (ikke skjeden! den tar vare på seg selv) med lunkent vann eller en mild intimvask, en gang om dagen, kan bidra til dette. 

Medisinsk ansvarsfraskrivelse

Den medisinske informasjonen i denne artikkelen er kun gitt som en informasjonsressurs, og skal ikke brukes eller bygges på for diagnose eller behandlingsformål. Snakk med legen din for veiledning om en spesifikk medisinsk tilstand.

[Kilder]

Fortsett å lære deg mer

Utforsk mer