Bærekraft

Vår tilnærming til bærekraft

Bærekraft er ikke bare et moteord – det er nøkkelen til at planeten vår skal overleve. Global oppvarming er et av de alvorligste problemene i verden i dag. Essity, selskapet som produserer Libresse bind, truseinnlegg og tamponger, har forpliktet seg til å finne sosiale og miljømessig solide løsninger samt produsere trygge produkter.

Hos Libresse er vi stolte av å produsere produktene våre på en bærekraftig måte. Som selskap har vi alltid vært bevisst på å beskytte planeten vår og dens ressurser. Fra råvareforsyning og hvordan vi produserer til hva vi leverer til forbrukerne våre.

Opphavet til våre produkter

Ansvarlig forsyning er viktig for oss, og vi er alltid på utkikk etter måter for å redusere den miljømessige påvirkningen av nye produkter, gjennom smart design og kvalitetsmaterialer. For eksempel bruker våre leverandører av papirmasse trefiber som kommer fra forvaltede kilder. Vi er også opptatt av ansvarlig skogforvaltning som beskytter skogen og opprettholder et biologisk mangfold. Å ta hensyn til naturen har alltid vært av største viktighet for oss, og det er et mål vi fortsetter med å ambisiøst forfølge.

Vi reduserer emballasjen

Å kutte ned på avfall er en stor prioritet for oss også. Én måte å redusere avfall på er å gjøre produktene tynnere. En annen måte er å redusere emballasjen. Vi har redusert emballasjen med14 prosent på alle våre Ultra Thin Bind siden 2008.

Med våre Ultra-bind har vi for eksempel kuttet ned på emballasjen, og vi bruker materialer og energi mer effektivt for å gjøre bindene tynnere. Dette gjør dem mer komfortable og praktiske for deg.

Feminine hygieneprodukter har vært utsatt for noe kritikk tidligere på grunn av utfordringene med å kaste dem på en måte som ikke har en skadelig innvirkning på miljøet. Takket være forbrukernes input har vi forbedret dette på våre bind. Dere fortalte oss at det ikke var lett å kaste bind når dere var på farten – ofte finnes det ingen avfallsbøtte, og bindene kan ikke skylles ned i toalettet, fordi det vil tette sanitærsystemet og ødelegge miljøet. Derfor skapte vi Roll.Press.Go – innovative bind som kommer med en emballasje som kan forsegles fullstendig på alle sider. Det er en smart, enkel og hygienisk måte å kaste bindene på, hvor som helst, når som helst.

Vi reduserer vårt karbonavtrykk

Som en del av LCAs vurdering, har vi også sett på vår innvirkning på global oppvarming, eller for å si det på en annen måte, karbonavtrykket til produktene våre. Karbonavtrykk viser til utslippene av drivhusgass gjennom et produkts livssyklus. Vi har jobbet hardt med å redusere karbonavtrykket til våre absorberende produkter. Siden 2008 har vi for eksempel redusert karbonavtrykket til våre Ultra-bind med 14 prosent.

Vi er stolte av mange andre ting vi gjør også. Vi bryr oss om planeten vår og menneskene som bor her, og nedenfor er noen av måtene vi utgjør en forskjell på.

Vi bryter ned tabuer

Tabuene, uvitenheten og fordommene som omgir mensen setter helsen til millioner av kvinner på spill hver dag. Vi er aktive i å motkjempe dette. For eksempel arrangerte vi nylig en opplæringsøkt om menshygiene for jenter i alderen 10–12 år i Haikou, Kina, sammen med Samarbeidsrådet for vannforsyning og sanitær (WSSCC). Opplæringsøkten ga jentene en mulighet til å snakke om kropp, viktigheten av god hygiene under mensen, og en følelse av stolthet over det som skjer naturlig i kroppen hver måned.

Vi øker kunnskapen

Libresses opplæringsprogram ‘Oppdag hva som passer din kropp’ involverer å lære jenter i grunnskolen i Malaysia om mensen og endringene som skjer i kroppen i løpet av puberteten. Hver jente mottar et startsett fra Libresse, som inkluderer en brosjyre for å hjelpe foreldrene med å snakke med døtrene sine om kropp og menstruasjon.

Utforsk mer