Mensen sover aldri

Hver natt har millioner av oss vanskeligheter for å sove på grunn av mensen.

Vi legger håndklær i sengen, drar på et par ekstra truser, klemmer på varmeputene våre og tar varme bad midt på natten. Vi kommer, ikke for å nyte, men for å slippe unna smerten, eller så tar vi tabletter. For mensen sover aldri. Selv om vi trenger det.

Med blødende livmor og oppblåste mager kan vi være halvveis sovende og halvveis våkne. Vi er varme, vi er kalde. Vi kjemper og har kramper. Vi vrir oss, snur eller ligger stille, og håper at bindet ikke svikter oss. Søvnen stjeles av uro for flekker. Vi sniker oss på toalettet mens våre partnere, barn og kjæledyr sover søtt – er det følelsen av forundring eller misunnelse?

Etter hvert blir mangelen på søvn større. To timer hver natt, fire netter per år, måned etter måned gjennom et liv. Det er på tide å rette lyset mot det som skjer i mørket. For alle vi som trosser natten, er forent i ensomhet og uvisshet. For mensen sover aldri. Men det vil vi!

Bli med og søk etter søvnen.

Sleep Fearless.

Nye Libresse Cour-V

Vår beste passform noensinne. Et bind som følger kroppen og menstruasjonen din. Uansett hvordan du sover.

Mensens søvngap:

62%
sover dårligere når de har mensen*
5 måneder
Rundt fem måneders søvn forsvinner i løpet av et liv på grunn av mensen
1/3
En tredjedel opplever at seksuell nytelse eller orgasme lindrer menssmerter

En god natts søvn er grunnleggende for vår helse og vårt velvære. En dårlig natt kan bety at du ikke fungerer optimalt i en hel uke.

Problemet er at de fleste av oss ikke har mulighet til å få den søvnkvaliteten vi fortjener. På samme måte som det finnes et lønnsgap, et smertegap og et nytelsesgap, så finnes det også reell ulikhet når det kommer til søvn. Når vi har mensen, sover vi ofte dårligere og søvngapet blir større. Skam og stigma gjennomsyrer opplevelsen av å ha mensen, og det forsvinner ikke om natten. Om noe, så blir den større. Det betyr at mange av oss gjør mye for å håndtere mensen før vi legger oss, og fortsetter å gjøre det gjennom natten.

Vi vil endre på dette. Ved å rette fokus på opplevelsen man har om natten på grunn av mensen. Ved å gi en stemme som løfter opp erfaringene vi har, kan vi kjenne oss mindre ensomme, og dermed kanskje også mer komfortable med alle de følelsene som kommer om natten.

Oppdag våre oppgraderte nattbind – som følger mensen, som følger kroppen din.

* Undersøkelsen ble gjennomført av Ketchum Research and Analytics på oppdrag av Essity og Libresse.