Overskrift Global V Taboo Tracker

GVTT-rapporten

Libresse Global V Taboo Tracker er et pågående prosjekt der fokus ligger på å få en bedre forståelse av tabuene som omgir livmoren, mensen og vulva. Kunnskap er grunnlaget for all form for forandring.

Grunner til at det er viktig å snakke om tabuene

Før vi kan bryte tabuene må vi forstå dem. Vi må vite hvor langt vi har kommet og hva som gjenstår å måtte gjøres. GVTT bidrar til å kartlegge globale tabuer omkring den V-formede sonen, hvordan disse tabuene skiller seg mellom menn og kvinner, og hvilke utfordringer og muligheter vi har i arbeidet for å bryte tabuene.

Den første GVTT-rapporten vår identifiserte en rekke temaer inkludert smerte, nytelse, det å være mor, det å bli eldre og overgangsalderen

42%
42 % av alle kvinner er enige i at begynner folk å se en kvinne som gammel når hun går inn i overgangsalderen
47%
Nesten halvparten av alle menn og kvinner synes sex under mensen er ekkelt
1 av 6
1 av 6 synes at kvinner ikke burde klage om smertene de opplever under mensen
1. Undertøy med utflod som vises 1/3 representativ statistikk 1/3 av alle menn og kvinner synes utflod er ekkelt. 2. Libresse-bind farget rødt. Bildetekst: Nesten halvparten av alle kvinner har aldri snakket om mensen eller intimområdet med partneren sin. 3. Håndtegnet kvinne som holder ut 42 %. Bildetekst: 42 % av alle kvinner tror at folk begynner å se en kvinne som gammel når hun går inn i overgangsalderen.

Les GVTT-rapporten her. 


Hvis du opplever noen av tingene som er nevnt i GVTT-rapporten, enten du har opplevd skam rundt mensen, fordommer rundt overgangsalderen, press om å bli mor, mangel på dialog rundt kvinnelig nytelse, hvis du har fått menssmertene dine avfeid eller hvis disse tingene har påvirket deg på en annen måte, ønsker vi å høre fra deg. Gå til vårt #wombstories arkivprosjekt for å dele din historie.