Mensen er normalt – å ha veldig vondt er ikke det!

Vi har teamet opp med Endometrix. Sammen skal vi jobbe for en bedre menstruasjonshelse for alle, og oppmuntrer alle til å våge å snakke mer åpent om menstruasjonssmerter. Spesielt så alvorlige menstruasjonssmerter som endometriose kan forårsake. Firmaet Endometrix startet opp for å hjelpe alle med endometriose. Løsningen ble en app som loggfører helsen til de med endometriose, og kronisk menstruasjonssmerter. Last ned appen!

Endometriose er vanlig!

Det anslås at omtrent to hundre millioner mennesker som har menstruasjon også har endometriose. To hundre millioner… Hvis alle de skulle vært et land satt sammen, ville det vært det åttende største med tanke på befolkning.
Samtidig som det er vanlig, så er endometriose en veldig personlig opplevelse: for noen er smertene ikke kroniske og ganske enkle å håndtere - vanligvis med hormonelle prevensjonsmidler. For andre blir hele kroppen, og kanskje også livet, revet fra hverandre. Uansett hvordan det føles, finnes det enda ikke en kur.

Selv om det kan være tegn på smerte allerede når du får din første menstruasjon, er gjennomsnittstiden for å få en diagnose hele syv år. La det synke inn - syv år! Det er mange ting som spiller inn for at det tar så lang tid. En av de store bitene er at mange mennesker egentlig ikke vet hva endometriose er. Og den vanligste årsaken til mangel på kunnskapen, er mangel på normalisering av menstruasjonssmerter.

Mensetiketten - som en Australsk studie kaller den – forteller folk at man ikke skal dra unødvendig oppmerksomhet rundt sin menstruasjon. Altså, å skjule og ikke snakke med venner, familie, klassekamerater eller leger om hvordan deres menstruasjon påvirker en. Men å unngå å snakke om menstruasjon, spesielt hvis en får så vondt at hverdagen blir forstyrret, kan gjøre det enkelt å anta at smertene er normale og at "alle" har det sånn.
Endometrix - som vi har gått sammen med - ønsker at alle som har menstruasjon skal forstå at store menstruasjonssmerter IKKE er normalt! De vil også at alle med menstruasjonssmerter skal forstå hvordan og hvorfor man opplever smerter, slik at man kan ta de beste beslutningene for å føle seg bedre.

Etter mange års research, testing og designoptimalisering av appen, som er utviklet av firmaet Endometrix, er det nå noe som gjør at mennesker kan få kontroll igjen.

Gjennom å:

  • Gi en tydelig og personlig bilde av helsen
  • Forbedre kommunikasjonen med leger
  • Ta kontroll gjennom ulike selvhjelpsprogram

Endometrix logo

For å forbedre helsen din:

Last ned appen

Uansett om du har en Android eller en iPhone kan du laste ned Endometrix appen allerede nå for å begynne å logge smertene dine, eller din underlivshelse, så du får bedre kontroll på hvordan du har det.

Lær deg mer

Om du er usikker på om du har endometriose eller ikke, eller om du vil læra deg mer om å leve med det, sjekk ut våre kompiser @endometriosen på Instagram.

Utforsk mer om Endometrix