Svømmer

Å bade når du har mensen går fint. Ja, det er helt sant! Bevegelse er bra for å redusere kramper og PMS-symptomer, og det forbedrer også humøret.

Ettersom bind absorberer vann fungerer det ikke å bruke det når du skal bade under mensen. Det beste alternativet er å bruke en tampong når du bader, i og med at den er diskret og holder deg sikker. I og med at tampongen også absorberer vann, er det lurt å ta den ut så snart du er ferdig med å bade. Det er også en liten risiko for at bakterier fra bassenget suges opp av tampongen, så det er lurt å være ekstra nøye med hygienen når du tar deg en dukkert. Bytt til en ny tampong når du er ferdig med å bade hvis du skal ligge i sola en stund. 

Hvis du er på stranden, finn deg en plass så nær en kafé eller et toalett som mulig, så du enkelt kan skifte tampong. Hvis du er ute i naturen og det ikke er noen toaletter i nærheten, må du kanskje gjemme deg bak en busk eller improvisere med en parasoll. 

Er du ikke komfortabel med å bruke tampong, så kan det være greit å unngå bading når mensen er på det kraftigste. Hvis du er på skolen, kan du fortelle gymlæreren din at du har fått mensen, og be om å få stå over svømmetimen. 

Svømming under mensen – myte eller fakta?

Vannet
Myte 1: Mensen stopper når du er i vannet.

Sannhet: Niks. Blodet renner kanskje ikke ut av skjeden på grunn av mottrykket i bassengvannet, men det stopper ikke opp.

vektøkning
Myte 2: Du vil farge bassenget rødt.

Sannhet: Igjen, nei. En tampong vil absorbere blodet, så det blir ingen rød ‘hale’ som svømmer etter deg.

Hai
Myte 3: Haier vil angripe deg når du har mensen.

Sannhet: I motsetning til det mange tror, vil ikke haier lukte blodet ditt og tenke at du er dagens middag.

kramper
Myte 4: Svømming vil gjøre menssmertene mine verre.

Sannhet: Helt klart feil. Lett trening, som svømming, kan faktisk bidra til å gjøre menssmertene mindre.

Fortsett læring

Utforsk mer