Bilde av kvinne som ser seg mellom beina med et speil – Libresse

Bli kjent med hva som er normalt for deg

Ved å bli kjent med hva som er normalt for deg kan du bli tryggere på hvem du er. Det gjør deg også mer oppmerksom på eventuelle endringer. 

Alle kvinners vulva har en unik form, størrelse og lukt, og dette i seg selv er verdt å feire. Når du vet hva som er normalt for deg, kan du vurdere om alt er OK, eller om noe bør sjekkes av en lege. 

Vulvaen (eller de eksterne kjønnsorganene) består av de ytre kjønnsleppene, de indre kjønnsleppene, klitoris og skjedeåpningen. De indre kjønnsleppene og vagina skal være fuktige: utflod bidrar til å opprettholde det riktige fuktighetsnivået og holde området friskt ved å støtte opp om din naturlige pH, beskytte de gode bakteriene og bli kvitt alt som kan være skadelig. 

Selv om fuktighet er sunt og normalt, kan for mye være ukomfortabelt, spesielt når du opplever både svette, utflod og/eller mensblod. En rask vask eller dusj vil hindre utvikling av lukt fra bakterier, men kanskje du lurer på andre ting? Som f.eks. hvilke såper som vil ivareta pH-en i vulva og vagina så du ikke klør, blir tørr eller sår? Eller hvordan kan du føle deg ren og fresh på travle dager, når du ikke har muligheten til å vaske deg? 

V-Care™ er løsningen

Gjennom livet kan visse endringer forandre måten din V-zone ser ut, kjennes og fungerer. Dette kan omfatte alt fra barnefødsel og overgangsalderen til prevensjonsmidler med hormoner. Kanskje du legger merke til endringer i mengden utflod du produserer, eller følsomheten i V-zone. Kvinner opplever endringer på mange forskjellige måter. 
 
Idet kroppen tilpasser seg disse forskjellige stadiene, kan også V-Care™-rutinene tilpasses. Men måten du pleier den – fra hvordan (og hvor ofte) du vasker deg, produktene du bruker, til hva du gjør (eller ikke gjør) med kjønnshåret – er helt opp til deg.
FINAL_1_DIC_BLANCHE_Everything-you-need-to_Image-1.png

Hva er fordelen med V-Care™-produkter?

Hvis du føler at vanlig såpe eller dusjsåpe er litt for sterkt for din vulva og at huden klør og/eller blir tørr, kan du prøve en vask som er spesielt utformet for huden i vulva. Våre intimvasker [https://www.libresse.no/produkter/daglig-pleie/] er ideelle for hverdagsbruk: de jobber i harmoni med din naturlige pH, og er milde og skånsomme så de ikke irriterer huden.  
 
I produktutvalget for daglig intim V-Care™ finner du intimvåtservietter [https://www.libresse.no/produkter/daglig-pleie/] som passer perfekt når du trenger en rask oppfriskning og ikke har tid til en vask eller en dusj (for eksempel etter trening eller i løpet av en hektisk dag). 
 
Det finnes også andre måter å bidra til økt komfort i V-zone, som å bruke et truseinnlegg [https://www.libresse.no/produkter/daglig-pleie/]. Truseinnleggene har en myk overflate og absoberer fuktighet, slik at du kan føle deg fresh og tørr selv på dager med mye utflod. 

Det føles deilig med en sokk i skoen, ikke sant?

Det er litt samme greie med et truseinnlegg i trusa. Det holder det komfortabelt der nede. Er det dessuten en dag hvor det er litt ekstra på utflodsfronten – eller kanskje på begynnelsen eller slutten av en menstruasjon - så hjelper det til med å holde det tørt og komfortabelt i trusa.

V-Care truseinnlegg hjelper den naturlige luftsirkulasjonen i underlivet og gjør det vanskeligere for dårlige bakterier å trives. Truseinnlegget har også Quick-Dry – en teknologi som kapsler inn fukt på noen få sekunder for at det skal føles tørt og fresht. Dessuten er truseinnlegget enkeltpakket og superpraktisk å ha med i vesken.

Intimservietter er bra når du er på farten!

Det er ikke alltid man kan, eller har en bidé (google it!) tilgjengelig, når man skal vaske vulvaen. Da kan det være ganske deilig å ha intimservietter som raskt og enkelt tar seg av den saken. Har du mensen kan du, uten at du trenger vann, ta en rask rengjøring ved toalettbesøk. Eller hvis du er på festival og lengter etter en dusj. Eller etter at du har trent, eller kanskje hatt sex?!

Intimserviettene våre er laget spesielt for å freshe opp vulvaen når du ikke har tilgang til rennende vann eller du er på farten. De er parfymefrie og inneholder Aloe Vera, som er kjent for sine beroligende og fuktgivende egenskaper. Vulvaens beste venn, enkelt og greit!

Vanlig såpe er no go!

Vulvaer er følsomme, og vanlig såpe kan gjøre at det klør og er ubehagelig. Det kommer av pH-balansen: såpe har nemlig en pH-verdi som er for høy for vulvaen. Vasker man med vanlig såpe kan man forstyrre pH-balansen og få uønskede bakterier, irritasjon og kløe som takk for “hjelpen”...

Vår intimvask er pH-balansert for å matche vulvaen din og motvirke dårlige bakterer – alt for at vulvaen din skal ha det bra. (La vaginaen være i fred og ta vare på seg selv, det er den nemlig en mester på!) Det går selvfølgelig fint å vaske vulvaen med lunkent vann, men tenk på at vann kanskje ikke får bort ting som finnes i f.eks i glidemiddel og silikonbaserte kondomer.

Vaske vaginaen? NEI, NEI, NEI!

Din fantastiske vagina tar best vare på seg selv. Den er selvrensende og helt perfekt akkurat som den er. Så ikke forstyrr! VULVAEN din derimot takker ikke nei til å bli vasket med intimvask, eller lunket vann, som ikke forstyrrer pH-balansen.

Intimvasken vår er pH-balansert for å matche vulvaen din og motvirke dårlige bakterier – alt for at vulvaen din skal ha det bra. (Igjen – la vaginaen være i fred og ta vare på seg selv!) Det går selvfølgelig bra å vaske med lunkent vann, men tenk på at vann kanskje ikke får bort ting som finnes i f.eks i glidemiddel og silikonbaserte kondomer.

Når noe ikke er helt som det skal

Det finnes noen vanlige V-sone-problemer du kan komme borti fra tid til annen. Dette kan være irritasjon eller kløe (hvis du har brukt en såpe eller kroppskrem du reagerer på), eller soppinfeksjon som gjør kjønnsleppene såre og endrer konsistensen på utfloden. 
 
En annen vanlig infeksjon er bakteriell vaginose, med symptomer som ubehagelig lukt og en tynn, gråaktig utflod. Hvis du kjenner noe som gjør deg ukomfortabel, vil et legebesøk som regel avdekke om du trenger behandling.

Fortsett læring

Utforsk mer