Bilde av kvinne som ser seg mellom beina med et speil – Libresse

Bli kjent med hva som er normalt for deg

Ved å bli kjent med hva som er normalt for deg kan du bli tryggere på hvem du er. Det gjør deg også mer oppmerksom på eventuelle endringer. 

Alle kvinners vulva har en unik form, størrelse og lukt, og dette i seg selv er verdt å feire. Når du vet hva som er normalt for deg, kan du vurdere om alt er OK, eller om noe bør sjekkes av en lege. 

Vulvaen (eller de eksterne kjønnsorganene) består av de ytre kjønnsleppene, de indre kjønnsleppene, klitoris og skjedeåpningen. De indre kjønnsleppene og vagina skal være fuktige: utflod bidrar til å opprettholde det riktige fuktighetsnivået og holde området friskt ved å støtte opp om din naturlige pH, beskytte de gode bakteriene og bli kvitt alt som kan være skadelig. 

Selv om fuktighet er sunt og normalt, kan for mye være ukomfortabelt, spesielt når du opplever både svette, utflod og/eller mensblod. En rask vask eller dusj vil hindre utvikling av lukt fra bakterier, men kanskje du lurer på andre ting? Som f.eks. hvilke såper som vil ivareta pH-en i vulva og vagina så du ikke klør, blir tørr eller sår? Eller hvordan kan du føle deg ren og fresh på travle dager, når du ikke har muligheten til å vaske deg? 

V-Care™ er løsningen

Gjennom livet kan visse endringer forandre måten din V-zone ser ut, kjennes og fungerer. Dette kan omfatte alt fra barnefødsel og overgangsalderen til prevensjonsmidler med hormoner. Kanskje du legger merke til endringer i mengden utflod du produserer, eller følsomheten i V-zone. Kvinner opplever endringer på mange forskjellige måter. 
 
Idet kroppen tilpasser seg disse forskjellige stadiene, kan også V-Care™-rutinene tilpasses. Men måten du pleier den – fra hvordan (og hvor ofte) du vasker deg, produktene du bruker, til hva du gjør (eller ikke gjør) med kjønnshåret – er helt opp til deg.
FINAL_1_DIC_BLANCHE_Everything-you-need-to_Image-1.png

Hva er fordelen med V-Care™-produkter?

Hvis du føler at vanlig såpe eller dusjsåpe er litt for sterkt for din vulva og at huden klør og/eller blir tørr, kan du prøve en vask som er spesielt utformet for huden i vulva. Våre intimvasker [https://www.libresse.no/produkter/daglig-pleie/] er ideelle for hverdagsbruk: de jobber i harmoni med din naturlige pH, og er milde og skånsomme så de ikke irriterer huden.  
 
I produktutvalget for daglig intim V-Care™ finner du intimvåtservietter [https://www.libresse.no/produkter/daglig-pleie/] som passer perfekt når du trenger en rask oppfriskning og ikke har tid til en vask eller en dusj (for eksempel etter trening eller i løpet av en hektisk dag). 
 
Det finnes også andre måter å bidra til økt komfort i V-zone, som å bruke et truseinnlegg [https://www.libresse.no/produkter/daglig-pleie/]. Truseinnleggene har en myk overflate og absoberer fuktighet, slik at du kan føle deg fresh og tørr selv på dager med mye utflod. 

Når noe ikke er helt som det skal

Det finnes noen vanlige V-sone-problemer du kan komme borti fra tid til annen. Dette kan være irritasjon eller kløe (hvis du har brukt en såpe eller kroppskrem du reagerer på), eller soppinfeksjon som gjør kjønnsleppene såre og endrer konsistensen på utfloden. 
 
En annen vanlig infeksjon er bakteriell vaginose, med symptomer som ubehagelig lukt og en tynn, gråaktig utflod. Hvis du kjenner noe som gjør deg ukomfortabel, vil et legebesøk som regel avdekke om du trenger behandling.

Fortsett læring

Utforsk mer

Del Tweet