Ville du anbefalt denne nettsiden til en venn?

Takk for din tilbakemelding!
Bilde av kvinne som bruker en kjole i mange lag som ligner en vulva – Libresse

Det er vanlig for kvinner (og menn) å fjerne noe eller alt kjønnshåret. Uansett om du velger å beholde det eller ikke, så er det helt og holdent din beslutning.

Ja, kjønnshåret har et formål (hovedsakelig å bidra til å beskytte området mot infeksjoner), men det vil ikke påvirke helsen din å gjøre akkurat det du vil med kjønnshåret. Det betyr bare mer eller mindre tid brukt på vedlikehold. 
Alt fra en liten opprydding til full hårfjerning krever barbering, hårfjerningskrem eller voks. Et dyrere alternativ med mer langvarig effekt er laserbehandling. De fleste kvinner prøver forskjellige teknikker før de finner den som passer dem best.

V-Care™ etter hårfjerning

Du merker kanskje at huden kan være litt sensitiv etter barbering eller bruk av hårfjerningskrem. Prøv å unngå bukser som er for stramme, siden friksjon i dette området vil gjøre huden mer irritert eller sår. Huden roer seg vanligvis innen et par dager, men hvis ikke bør du sjekke om barberhøvelen, kremen eller barberskummet du bruker passer din hudtype. 
 
Hvis du er ute etter noe som kan berolige V-zone etter hårfjerning, kan du sjekke ut vår V-Care™ intimvask som inneholder kjølende aloe vera. (Vær imidlertid obs på at det ofte anbefales å vente noen timer med å dusje eller bade etter voksing.) 
 
Voksing er populært fordi det går raskt og gir en glatt finish som kan vare i flere uker. Det kan imidlertid føre til inngrodde hår. Du trenger dog ikke å bekymre deg for det – en skånsom eksfoliering i dusjen vil bidra til å forebygge dette. Hvis du foretrekker barbering, vær forsiktig på de områdene som er vanskeligst å nå, og vær obs så du ikke kutter deg selv. Selv de minste kutt kan øke risikoen for at du får eller overfører SOS fra/til en seksualpartner. 
4_DIC_BLANCHE_The lowdown on grooming your pubic hair_Image 2.png
 
Fra tid til annen blir du kanskje svett der nede. Noen velger å trimme kjønnshåret nå og da, men en rask vask eller dusj vil hjelpe deg med å føle deg vel, spesielt etter trening eller sex. Hvis vanlig såpe irriterer huden din, er vår V-Care™ intimvask skånsom mot sensitiv hud. Den forstyrrer heller ikke det naturlige pH-nivået i vulva og vagina, så det er mindre sannsynlig at du opplever infeksjon eller tørrhet. 
 
Hvis du ikke har mulighet til å dusje eller vaske deg, kan våtserviettene våre være nyttige å ha i vesken. De gir deg en rask oppfriskning, og som alle de andre V-Care™-produktene våre vil de ikke forstyrre de gode bakteriene i V-zone.
  
Uansett hva du gjør med kjønnshåret, hjelper produktene våre deg med å opprettholde en frisk, glad V-zone. Utforsk hele V-Care™-utvalget vårt med vasker, våtservietter og truseinnlegg her.

Fortsett læring

Utforsk mer

Del Tweet