Tørkesnor med undertøy

Det er ganske lett å vite om utfloden din er normal, så snart du har oversikten over fakta og kjenner syklusen din. Her er fakta.

Utflod er kroppens måte å holde livmorhalsen ren på. Normal utflod er fargeløs, melkehvit eller svakt gul avhengig av hvor i menssyklusen du er. Den kan være slimete eller klumpete i tekstur. Sunn utflod har praktisk talt ingen lukt når den kommer ut av kroppen din, bortsett fra en svak syrlig odør. Som med fargen, kan denne svake lukten variere på forskjellige stadier i syklusen din, og du blir snart kjent med hva som er normalt for deg.

Så lenge du holder deg ren ved å dusje og skifte undertøy hver dag, burde ikke lukt bli et problem. Men det kan bli litt fuktig der nede, og noen jenter bruker truseinnlegg for å beskytte klærne. Det er viktig å la genitalområdet ditt ‘puste’ ved å bruke bomullsundertøy, unngå jeans som er for trange i skrittet, og ikke bruke truse om natten. Dette vil redusere sjansen for vaginale irritasjoner og infeksjoner.

Hvis utfloden din begynner å lukte vondt, endrer farge, har blod i seg eller blir kraftig, kan du ha en infeksjon, og da bør du ta en tur til legen. Den mest sannsynlige årsaken er soppinfeksjon. Dette er ofte knyttet til at intimområdet er for varmt, på grunn av ting som å jevnlig bruke nylonbukser eller trange jeans. Det er også best å unngå parfymerte såper, boblebad og dusjsåper, og heller bruke mild, uparfymert såpe for genitalområdet eller bare vann.

Ikke forveksle utflod med mellomblødning, som er når du blør litt mellom to menstruasjoner. Selv om mellomblødning generelt sett er harmløst, er det lurt å sjekke med legen din, da det kan være et tegn på en helsetilstand som bør sjekkes ut.

Fortsett læring

Utforsk mer