Bilde av kvinne som ser seg mellom beina med et speil – Libresse

Alle underliv er unike, men det er fremdeles én ting de har til felles: De er følsomme! Og sensitiv hud trenger litt ekstra kjærlighet.

Når det gjelder intimpleie og det å ta vare på underlivet sitt, kan det være greit å tenke litt ekstra på hvilken type produkter du bruker. Huden og slimhinnene som finnes i v-zonen din har en annen pH enn resten av huden, noe du bør ta hensyn til når du vasker underlivet.

Ta vare på underlivet ditt slik du vil!

Gjennom hele livet endres v-sonen (v-sonen, hva er det? Les her). Du får menstruasjon, utflod, hormonelle prevensjonsmidler, kanskje du blir gravid og gjennomgår en fødsel og med all sikkerhet kommer overgangsalderen. Alle endringer oppleves annerledes for alle, men det vi vet er at de påvirker underlivet – hvordan det føles og hvordan man tar vare på det. Kanskje en vulva som elsket en enkel vannvask plutselig kan bli sur og plagsom, og trenger mer fuktighet. Eller kanskje mengden utflod øker eller reduseres og forandrer rutinene. Uansett hva underlivet finner på, er det viktigste at du aldri slutter å elske underlivet ditt og at du tar vare på det akkurat som du og v-sonen din ønsker – og at dere følger endringene sammen.

PureSensitive intimpleieserie - Libresse

Libresse intimvask, intimservietter og truseinnlegg

Det er mange forskjellige serumer, kremer og syrer for forskjellige hudtyper. Det finnes håndkremer med forskjellige funksjoner. Sjampo for sprøtt, fett eller skadet hår. Men for kanskje det mest skjøre vi har –vulva og skjede – er det dessverre begrenset med tilgjengelighet og kunnskap om hva slags produkter som kan støtte naturlig pH og hjelpe underlivet til å føle seg bra. Vi har utviklet en serie intimpleieprodukter med nettopp den følsomme huden i fokus. Produktene er skånsomme, milde og har ingen tilsetningsstoffer som kan forstyrre den følsomme huden og dens pH-verdi.

Intimvask som ivaretar balansen!

Vanlig såpe og dusjsåpe er for de fleste litt for sterk til å bruke i vulva. Deres pH er høyere enn 4,5 til 5,5 som finnes naturlig i vulva, noe som gjør at de lett kan forstyrre pH-balansen. Hvis du vasker deg med vanlig såpe, er det en stor risiko for å tørke ut huden slik at den blir irritert, kløende og kanskje til og med får små sprekker. Dette er ikke bra, og det øker også risikoen for sopp og bakteriell vaginose. Vår PureSensitive™ intimvask og vår intimvask med sheabutter og mandelekstrakt med mild duft, er både pH-balanserende og støtter den naturlige pH-verdien til vulva (vi snakker bare om vulva her, fordi skjeden bør du la være – den vil gjøre rengjøre seg selv. Har du oversikt på hva som er hva i underlivet?). Du kan også bruke lunkent vann når du vasker, men husk at vann ikke fjerner stoffer som finnes i for eksempel oljebasert glidemiddel og silikonbaserte kondomer. 

PureSensitive truseinnlegg - Libresse

Truseinnlegg som forbedrer mikroklimaet!

Er du blant dem som ikke liker når utflod gjør det klissete i trusen? Da har vi et truseinnlegg for deg. Våre PureSensitive truseinnlegg er perfekte hvis du vil støtte den naturlige luftsirkulasjonen i underlivet, slik at den følsomme huden rundt holdes så luftig som mulig. For er det noe som er topp for et underliv, er det luft! Det gjør selvfølgelig alt det andre som truseinnlegg også skal gjøre – det absorberer utfloden på få sekunder slik at du kan føle deg tørr og ren! Vi kaster inn et lite tips om truseinnlegg til deg som synes truseinnlegg fungerer fint selv om du har litt problemer med å holde tett til tider: Det er kanskje ikke din greie. Vårt truseinnlegg er best på å suge til seg andre typer væske, som for eksempel klissete utflod og rester av mensen – ikke uventede små dråper.

Intimservietter er bra når du er på farten!

Det er jo ikke alltid det er mulig å ha et bide (google det!) når du vil eller trenger å vaske vulva. For nettopp disse anledningene har vi utviklet PureSensitive Intimate Wipes. En rask vask som lar deg rense og støtte pH-balansen rundt den følsomme huden i v-zonen din. Hvis du har mensen og ønsker å holde litt ekstra orden, kan du uten vann ta en rask vask under toalettbesøket. Også på toget eller festivalen når både du og vulvaen din lengter etter en dusj. Eller kanskje etter trening når du ønsker å holde vulva forfrisket, men ikke har tid til å dusje. Eller kanskje etter sex? Våre intimservietter er helt enkelt praktiske å ha med i vesken på farten!

Fortsett læring

Utforsk mer