Bilde av kvinne som ser seg mellom beina med et speil – Libresse

Lær å kjenne hva som er normalt for deg

Å lære å kjenne hva som er ”normalt” for deg, er en god måte å bli mer trygg på deg selv. Det gjør også at du blir mer oppmerksom på eventuelle forandringer. 

Alla kvinners vulvaer er unike i form, størrelse og lukt og det er noe å hylle. Om du kjenner til hva som er ”normalt” for deg så kan du avgjøre om alt er i orden eller om du trenger å gå til en lege for å sjekke opp en forandring. 

Vulvaen din (de ytre delene av kjønnsorganet) består av labia majora (dine ytre kjønnslepper), labia minora (indre kjønnslepper), klitoris og skjedeåpningen. Dine indre kjønnslepper og skjeden skal være fuktige. Utflod hjelper til med å bevare riktig fuktighetsnivå og helse gjennom å fremme din naturlige pH-verdi, beskytte gode bakterier og rense bort slikt som kan være skadelig. 

Samtidig som fukt er sunt og normalt kan for mye kjennes ubehagelig, spesielt om det er en blanding av svett, utflod og/eller menstruasjonsblod. En rask vask eller dusj forhindrer at bakteriene utvikler lukt. Men du har kanskje andre spørsmål, for eksempel hvilke såper eller produkter som tar hensyn til vulvaens og skjedens pH-verdier slik at du slipper å få kløe, bli tørr eller øm? Eller hvordan du skal kjenne deg ren og fresh på stressende dager når du ikke rekker å vaske deg? 

V-Care™ på din måte

Gjennom hele livet kan visse forandringer påvirke hvordan din V-formede sone ser ut, føles og fungerer. Disse forandringene kan inkludere alt fra forløsning til overgangsalderen eller prevensjonsmidler som inneholder hormoner. Du kan merka forskjeller i hvor mye utflod du har eller i følsomheten i din V-formede sone. Kvinner opplever forandringer på mange ulike måter. 
 
Når kroppen din tilpasser seg disse ulike stadiene så må kanskje til og med dine V-Care™-rutiner endres. Men hvordan du skjøtter hygienen din – fra hvordan (og hvor ofte) du vasker deg, til hvilke produkter du bruker og hva du gjør med kjønnshåret ditt (du tar kanskje bort alt!) – er helt opp til deg.
Bilde av en kvinne som holder en halv grapefrukt mellom bena sine – Libresse

Hva er fordelen med V-Care™-produkter?

Om du synes at vanlig såpe og dusjkrem er litt for sterkt for vulvaen din og gjør at huden din klør eller tørker ut, så kan du prøve et produkt som er utviklet spesielt for huden i vulva. Våra V-Care™ Intimvask-produkter for daglig intimvask [LINK TO PRODUCT PAGE] er perfekte å bruke hver dag. De virker i harmoni med din naturlige pH-verdi og er milde og skånsomme for ikke å irritere huden.  
 
I vårt sortiment av Daily V-Care™-produkter fins også våre V-Care™ Intimservietter [LINK TO PRODUCT PAGE]. Disse kan du bruke når du raskt vil freshe deg opp (kanskje etter at du har løpt eller på en stressende dag) men ikke har tid til å vaske deg eller ta en dusj. 
 
Det fins andre måter å holde den V-formede sonen bekvem, som å legge et Daily Intimate Truseinnlegg [LINK TO PRODUCT PAGE] i trusene. Det har en myk utside og absorberer all fukt slik at du kjenner deg fresh og tørr selv ved rikelig utflod. 

Når noe ikke er som det skal

Det finnes noen vanlige problemer som kan ramme den V-formede sonen som du kan komme til å oppleve innimellom. Det er blant annet irritasjon, kløe (om du har brukt en vaske- eller kroppskrem som du er sensitiv mot) og soppinfeksjoner som er forårsaket av gjærsopp som gjør kjønnsleppene dine ømme og endrer konsistensen i utfloden. 
 
En annen vanlig infeksjon er bakteriell vaginos, med symptomer som inkluderer en tynn gråaktig utflod og ubehagelig lukt. Om noe gjør at du kjenner deg ubekvem kan et legebesøk vanligvis avgjøre om det trenger å behandles.
PureSensitive truseinnlegg - Libresse

Intimservietter er bra når du er på farten!

Det er jo ikke alltid det er mulig å ha et bide (google det!) når du vil eller trenger å vaske vulva. For nettopp disse anledningene har vi utviklet PureSensitive Intimate Wipes. En rask vask som lar deg rense og støtte pH-balansen rundt den følsomme huden i v-zonen din. Hvis du har mensen og ønsker å holde litt ekstra orden, kan du uten vann ta en rask vask under toalettbesøket. Også på toget eller festivalen når både du og vulvaen din lengter etter en dusj. Eller kanskje etter trening når du ønsker å holde vulva forfrisket, men ikke har tid til å dusje. Eller kanskje etter sex? Våre intimservietter er helt enkelt praktiske å ha med i vesken på farten!

Fortsett å lære deg mer

Utforsk mer