I mange år har millioner av kvinner verden over trygt brukt våre produkter for feminin hygiene daglig. Vi forstår at det er viktig for deg å føle deg komfortabel og sikker med produktene du bruker når du har mensen. Alle Libresse-produktene lages av godkjente materialer, og vi har omfattende prosedyrer og de høyeste sikkerhetsstandarder på plass for å sikre at kun trygge materialer og ingredienser brukes, og at alle produktene samsvarer med all relevant lovgivning.

Materialene vi bruker i alle våre hygieneprodukter har vært grundig testet både av interne og eksterne eksperter, som sertifiserte testinstitutter, for å sikre at de trygt kan brukes for det tiltenkte formålet og oppfyller alle juridiske og lovmessige krav.

For å hjelpe deg med å forstå hva som er i bindene og truseinnleggene våre har vi satt sammen denne oversikten som viser de ulike materialene og hva de består av. Lenger ned på siden finner du også en ordbok.

Er Libresses bind og truseinnlegg trygge å bruke?

Alle Essitys hygieneprodukter er trygge å bruke for det tiltenkte formålet, og inneholder vanlige materialer som har blitt brukt på en trygg måte i en rekke absorberende hygieneprodukter i mange år av millioner av kvinner globalt. Råmaterialene velges generelt ut på grunnlag av deres evne til å absorbere og holde på væske, unngå lekkasje og gi komfort.

I tillegg samarbeider vi med EDANA, den internasjonale handelsorganisasjonen for ikkevevde stoffer og tilknyttede bransjer, for å sikre at vi overholder de høyeste miljø- og produktsikkerhetsstandarder. Edanas medlemmer har på frivillig basis forpliktet seg til høye nivåer av kvalitet og sikkerhet i absorberende hygieneprodukter.

Står alle materialene som brukes i bind og truseinnlegg oppført på emballasjen?

Dette er foreløpig ikke juridisk påkrevd. For å hjelpe forbrukerne våre oppgir vi hvis parfyme har blitt tilført, slik at personer som er sensitive mot parfyme er informert.

Tabellen nedenfor viser de viktigste råmaterialene i produktene. De er valgt på grunn av deres overlegne evne til å absorbere og holde på væske.

Innhold i Essitys bind, tamponger og truseinnlegg Europa

Del av produktetMaterialeFunksjon
OverflatematerialeFibermateriale laget av polypropylen/polyetylen polyester/viskose.Produktet holder deg tørr og komfortabel ved å absorbere væsken.
OpptakslagPorøst materiale bestående av trefiber og polyesterfiber.Transporterer væske fra overflaten til midten av produktet, der væsken holdes inne.
Absorberende kjernePapirmasse, en kombinasjon av papirmasse og superabsorbenter for bind og truseinnlegg. For tamponger (der relevant) brukes viskose isteden. Et porøst papirbasert materiale brukes i noen produkter.Absorberer og holder på væsken.
KlebemiddelKlebemiddelet består av forskjellige polymerer og syntetiske harpikser.Klebemiddelet har to funksjoner:
1. Binder sammen de ulike lagene i produktet.
2. Fester produktet til undertøyet.
BaksidematerialePolyetylenfilm. I noen truseinnlegg brukes et fibermateriale.Forhindrer lekkasje.
TampongtrådPolyester og bomull.Hjelper deg med å trekke ut tampongen på en hygienisk måte.

TrykkBlekkUnderstreker produktets form og funksjon.
BeskyttelsespapirSilikonbelagt papir.Et papir som beskytter limet på baksiden av produktet.
Enkeltpakning (gjelder visse produkter)Polyetylenfilm som er silikonbelagt i noen produkter.Beskytter produktet slik at du kan ha med deg ett enkelt produkt uten at det blir skittent.
Ytre produktinnpakningPolyetylenpose eller eske.Beskytter produktet. Dette er pakken slik du ser den i butikken.

Ordbok

  • Fornybar papirmasse: Papirmasse lages av trefibre fra bærekraftig skogsdrift. Papirmassen brukes i våre bind og truseinnlegg.

  • Viskosefibre: Trefibre med en struktur som ligner bomull. De brukes i våre tamponger og brukes også i tekstilprodukter som skjorter, kjoler og for.

  • Fibermateriale (ikke vevd): Et tynt, tekstillignende materiale. Begrepet brukes i tekstilindustrien for materialer som verken er vevd eller strikket, som for eksempel filt.

  • Polymerer: Store molekylkjeder som kan være enten naturlige eller syntetiske. For eksempel består plast så vel som ditt DNA av polymerer.

  • Polypropen/polyetylen/polyester: Noen av verdens mest vanlige plasttyper. Brukes i en rekke dagligdagse produkter fra undertøy til tepper.

  • Superabsorberende polymer (SAP): Brukes for sin evne til å holde på fukt. Vanlig å bruke i bind, bleier og kompresser.

  • Syntetisk harpiks: Viskøse væsker som herder raskt og gjør dem ideelle for å binde sammen materialer.

For mer informasjon, kontakt oss.